R/evolúciós Zsákutca
                                személyes blog
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél!"
MENÜ

Ma még csak egy szelíd nap, napocska az évben. Ami úgy szimplán lecsúszik, mint egy sör az árnyékban a padon… Közönséges hétköznap.

Még!

Aztán, ki tudja… közvetlenül a háború előtt, amikor még a hadüzenet útja és módja sem bizonyos… szóval, ki tudja, mikortól emlékezünk, úgy, kampányszerűen, ahogy manapság mindenfélére emlékeztetik az embert.

Tolul a Cavinton – élmény!


A fiú, amúgy ünnepel. Vagy az úr. A huszonegyedik legelejének ura. Mert, hogy úr, abban bizonyosak lehetünk!

Alattvalói naponta önként hajtják fejüket az igájába, naponta adják fel az évezredeken át, véráldozatok árán kiharcolt szabadságot. Amiről korábban azt gondoltuk, szimpla majom-szokás, ma létszükséglet, alaptevékenység, a Maslow féle piramis fundamentuma…


A legújabb kori pedagógia csődjének mozgatórugója. A neveléstudomány ékje, mely antagonisztikus ellentétet épít a generációk közé, és olykor hatékonyabban nemtelenít, mint a Gender elméletek – frász a javából, degenerációs kényszerpálya. Melyben már nem szimplán páciens a beteg, de az aberráció hőssé dúsíthat árvát és kitaszítottat, a mindössze külsőségekért függőséget vállaló tömegeknél.


Éva bűnét zárolták az évszázadok. Lemondva az örök életről, a magunk képére reprodukálható jövő árán buktuk el rendre az üdvösség útvesztőit és lám, ma a legmagányosabb egyén is hadseregnyi ismerőssel maszturbálhat – helyettesítve és eldobva az ismerkedés és ismertség, a barátság és szerelem néhai érzéseit.


A pasi feltalálta az egyetlen könyv helyett, a mindenki által írott és ezáltal személytelenül a mindenki arcára írható könyvet, ahol a parancsolatok, törvények, tradíciók és szokások mindegyike felrúgható, tehát alapjaiban minden irracionális.

 

Deviancia és kóros nárcizmus öblén ringatózó kortalan és nemtelen írásművelők bárkája ring egyre, ahol a helyesírás és egyéb efféle konvenciók nélkül hiszik a boldogtalanok az érvényesülés álságait.

Mennyi rokkant és nyomorék lélek, mennyi megalázott és kilúgozott elme hazudozása jut akár csak egyetlen napra, órára?

Képzelgések és önbecsapás, hazugság és teóriák tömege szállítja a titkokat a tudni vélők odvaiból, a kiábrándult hiszékenyek odvaiba – míg a fekete szobákban üldözött fekete macskák rendre visszaüvöltik, megvagy, megvagy!


Megjósolhatatlan, még meddig tart az ámokfutás? A bűnök száma másodpercenként hatványozódik, adataink közkézre kerülve immár az is védtelen, aki csak véletlen került egy néhai telefonkönyv útjába. Mert a szilikon-völgy istene jóllakottan vigyorog a leigázottak barbár népe felett.


Születésnapján milliárdossá válik, ő is oda kerül, a kétszázalékosok szűk fészkibe, akik a kilencvennyolc százalékot uralják. Ha kedve van meglepi magát. Valószínűleg nem egy kávéházi szegleten… az ám, hazám!


És, ha valaki ezek után azt gondolja, hogy utálom az ürgét, hát nagyon téved! Talán inkább úgy mondanám, elviselem. Mint a legtöbb megkerülhetetlen, átléphetetlen objektumot. Andy Warhol egy híres szösszenetében arról emlékezik, hogy az ő agya egy magnetofon, melyen az egyetlen gomb a törlésé. Vajon a mi szülinaposunk egyetlen gombja, a lájk, miért okozott mindmáig nagyságrendekkel több fájdalmat? Talán mert a világméretű átverés egyszer mégiscsak megbosszulja magát? Nem tudom. De semmitől nem mentesít, hogy nem vagyok fönt, nincs érdeklődési köröm, publikus iskolám és vallásom, sem falkányi barátom… talán mert a barátságról alkotott véleményem, a néhai valóság okán szertefoszlott.
Szóval, a pali még itt él, ezen a bolygón, ma van a szülinapja.


„Mark Zuckerberg New York White Plains részén egy zsidó családban született és a new yorki Dobbs Ferryben nőtt fel. Saját bevallása szerint ateista. A középiskolában kezdett programozni, számítógépes programokat szeretett fejleszteni. A Phillips Exeter Academy-n a latint vette fel. Írt egy programot, hogy az alkalmazottak kommunikációját segítse apja irodájában, majd számítógépes játékokkal kezdett foglalkozni. A Rizikó társasjátéknak elkészítette a számítógépes változatát a Intelligent Media Group cég neve alatt. Épített egy zenelejátszó programot, a Synapse Media Playert, amit mesterséges intelligenciaként lehetett használni, hogy a felhasználók szokásait vizsgálja. Elküldte a Slashdothoz és az 5-ös listán hármas értékelést kapott a PC magazintól. A Microsoft és az AOL megpróbálta értékesíteni a Synapse-t és alkalmazni Zuckerberget, de ő inkább a Harvard Colleget választotta. Az egyetemet 2002-ben kezdte el, ahol csatlakozott az Alpha Epsilon Pi szövetséghez. Az iskolában arról volt híres, hogy hőskölteményeket szavalt, mint például az Iliászt.


Zuckerberg magát hackernek tartja, és a heckelésről azt mondja nem a rombolásról és a behatolásról szól, nem tartva következményektől feltörni, és jobbá tenni valamit. Hat–nyolc havonta a Facebook levezényel egy hackatlon összejövetelt, ahol a résztvevőknek egy estéjük van, hogy kigondoljanak valamit és megvalósítsák azt. A cég ennivalót, sört, zenét biztosít a hackatlonosoknak és a Facebook személyzetének, beleértve Zuckerberget, aki részt vesz az eseményen. Az ötlet az, hogy egyetlenegy éjszaka alatt elkészíthetsz valamit, ami igazán jó. – nyilatkozta Zuckerberg a Wired magazinnak. A Facebook személyiségének az a része kifejezetten az én személyiségem meghatározó eleme. Zuckerberg Facebook oldalán személyes érdeklődési körét sorolja fel, mint nyitottság, készíteni dolgokat, amik segítik az embereket a kapcsolatteremtésben, megosztják a számukra fontos dolgokat egymással, információ áramlás, körforgás, minimalizmus.

A Vanity Fair magazin Zuckerberget az “információs kor legbefolyásosabb emberei” között, 2010-ben, Top 100-as listán az első helyre rakta. 2009-ben Zuckerberg a Vanity Fair 100-as listáján a 23. volt. „


Happy Birthday Mr. Zuckerberg!

Asztali nézet